|
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı'nın Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttüğü Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Toplantısı, Aydın Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşti.
|
12.06.2014
325
|
Toplantı öncesinde bir araya gelen Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet, Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Cavlı ve Adnan Bosnalı, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Zeytin Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Kadri Gündeş Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret etti.
UZZK Başkanı Ümmühan Tibet, Vali Erol Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanlarına yapılan ziyaretlerde 160 milyon olan zeytin ağacı varlığı ile önümüzdeki yıllarda zeytinyağı üretiminin yaklaşık olarak 400-450 bin ton civarında olacağını söyledi. B nedenle iç tüketimin arttırılması amacıyla zeytinyağı tanıtımlarının sıklaştırılması, zeytinyağına verilen primin arttırılması ve zeytine prim verilmesi konusunda ısrarlı olunması gerektiği kaydeden Tibet, bu konuda UZZK, TOBB ve EİB olarak ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Tibet, zeytinyağında kayıt dışı tüketimin önlenmesi ve markalı üretimin arttırılması konusunda önemli adımlar atılması gerektiğini belirtti.
Vali Erol Ayyıldız ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na zeytin ve zeytinyağına verdikleri önem nedeniyle teşekkür eden Aydın Ticaret Borsası Başkanı ve UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bosnalı da, UZZK olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Ege İhracatçı Birlikleri'yle zeytin ve zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına yönelik ortak projelerde yer almak istediklerini kaydetti. Bosnalı, Vali Ayyıldız ve Başkan Çerçioğlu'na olan ziyaretlerinin son derece başarılı geçtiğini ifade etti.
UZZK TOPLANTISI AYDIN TİCARET BORSASINDA GERÇEKLEŞTİ
Yapılan ziyaretlerin ardından Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi toplantısı; Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet, İcra Direktörü Mustafa Tan, Yönetim Kurulu Üyelerinden Ercan Türktemel, Mehmet Cavlı, Hüsmen Solmaz ve Adnan Bosnalı'nın katılım ile gerçekleşti.
Ege Zeytin Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ ve Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal'ın davet edildiği toplantıda; zeytinyağının sorunları ve çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulunularak, UZZK çatısı altında birleşerek güç birliği yapılmasının önemi üzerinde duruldu. Toplantıda Ege İhracatçı Birlikleri ve UZZK'nın zeytin ve zeytinyağı için ele ele vererek, birlikte çalışmalar yürütmesine karar verildi.
UZZK Yönetim Kurulu Üyeleri Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarını da ziyaret ederek Borsa Başkanı Adnan Bosnalı ve Teknik Müdür Burcu Keser'den Laboratuvar faaliyetleri konusunda bilgi aldı.
UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet, Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarının Türkiye zeytincilik sektörü için son derece önemli olduğunu vurgulayarak başarılı çalışmalarından dolayı Borsa ve Laboratuvar Yönetimini tebrik etti. Zeytinyağının, objektif laboratuvar koşullarında hem kimyasal ve hem de duyusal analizi yapılarak kalitesinin belirlendiği Analiz Raporu ile tescil edilmesi ve satışa sunulması ile zeytinyağı ticaretindeki güven unsuru ile birlikte kalitenin öneminin de daha iyi anlaşılacağını da ifade eden Ümmühan Tibet, bu anlamda Aydın'ın çok önemli bir misyon olan duyusal analizlerin yaygınlaştırılmasında kilit rol alabileceğini söyledi.
Toplantı sonunda başta Ümmühan Tibet ve İcra Direktörü Mustafa Tan olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyeleri, Aydın'da yapılan bu başarılı organizasyon için Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı'ya teşekkürlerini iletti.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; "Borsamız ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya katılım sağlayan Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, önümüzdeki yıllarda zeytin ağacı varlığımızla, zeytinyağı üretimimizin 400-450 bin ton civarına yükseleceği tahmin edilmektedir Bu rakamlara baktığımızda iç tüketimin arttırılması çalışmalarının yanında, zeytinyağının depolanması için uygun bir sistem oluşturmak, zeytinyağı ticaretini kolaylaştırmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak için Lisanlı depoculuk bilincini arttırmak öncelikle yapmamız gerekenler arasındadır. Ürünlerin objektif laboratuvar koşullarında standardını belirleme ve kalite unsurlarına göre fiyat talep etme ve pazarlama olanağı, kaliteli ürüne teşvik etme yanında bu sistem üreticiye, tacir ve sanayicilerimize birçok yenilik, imkan ve fayda sunacaktır. İleride sistemli bir zeytinyağı üretimi, tüketimi ve depolanması için Borsamız, Ege İhracatçı Birlikleri ve UZZK zeytin ve zeytinyağı için ele ele vererek birlikte çalışmalarını yürütmektedir" diye konuştu.