|
Zeytinyağı Duyusal Analizler ve Degüstatör Eğitimi projesi tamamlandı.
|
29.01.2014
416
|
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, kurum çalışanları, akademisyenler, işletmeciler ve zeytin yetiştiricilerinin katıldığı etkinlikte, zeytinin hasadından sonraki sürecin önem taşıdığına dikkati çekti.
Sağlam, "Zeytinin duyusal özelliklerinin korunmasına üreticilerimiz dikkat etmeli. Ürünün, kimyasal analiz yöntemi ile tat ve aroması ölçülmek istendi fakat bu yöntem insanın yaptığı duyusal analizin yerini tutmaz. Hasat ve sonrası zeytinyağının doğasından gelen özellikleri muhafaza etmek önemli. Duyusal özellikleri iyi olan, tat ve koku kusurlarına sahip olmayan zeytinyağı daha değerlidir" dedi.
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Ümmühan Tibet ise eğitimin verimli geçtiğini belirterek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.
Zeytinyağının duyusal özelliklerinin önemsendiğine dikkat çeken Tibet, "Zeytinyağında 7 binden fazla duyusal özellik oluşturan tat ve koku bileşeni var. Bu bileşenlerin korunması gerekir. Bu eğitim, zeytinyağının kalitesini arttırmak adına önemli" diye konuştu.
Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Recai Alibekiroğlu da eğitim sayesinde doğru bilinen yanlışları fark ettiklerini dile getirdi.