|
Osmaniye'de, Zeytinyağı Duyusal Analizler ve Degüstatör Eğitimi Projesi başladı.
|
22.01.2014
385
|
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, bir firmanın toplantı salonundaki etkinlikte, kentte sayısı antan zeytin ağaçlarından daha kaliteli ürün elde etmek için çalışma yapıldığını söyledi.
Zeytin'in, Akdeniz ülkelerinde değerli olduğunubelirten Sağlam, Osmaniye'deki zeytin ağacı varlığının kendilerini gerek yağ, gerekse salamurada çeşitli çalışmalara yönlendirdiğini ifade etti.
Sağlam, zeytinin Akdeniz ülkelerinin tamamında her zaman çok değer gördüğünü vurgulayarak, şuları kaydetti:
"Bu anlamda eğitimin önemli olduğuna inanıyorum. Yağ kalitesini daha da arttırmak için hep birlikte gayret sarf etmeliyiz. Bunun için de kurumumuzun teknik elemanları ve bu iş ile uğraşan ve emek verenlerin yetişmesini, daha fazla bilgi sahibi olmasını önemli görüyoruz. Bu sebeple üç gün sürecek eğitim projesi başlattık. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Sağlam, kentin zeytin yetiştiriciliğinde daha da gelişmesine inandığını, 5 yıl sonra 100 bin ton rekolteye ulaşmasının hedeflendiğini kaydetti.
Zeytinyağı uzmanı Ümmühan Tibet de zeytinyağının kalitesinin arttırılması için yıllardır çalışma yaptığını belirtti.
Bölgenin zeytinyağında önemli kapasiteye sahip olduğunu bildiren Tibet, "Zeytin üretimi bölgede iyi olmasına rağmen kalite oranı çok düşük. Anavatanında zeytin ağacı yaklaşık 100 yıldır ihmal edilmiş. Bizler yeniden zeytin ağacını canlandırıp, hak ettiği değeri kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.
Tibet, zeytinyağı konusunda slayt eşliğinde sunum yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı.