Gün geçmiyor ki ‘Daha sağlıklı olmak için’ diye başlayan yeni bir liste yayınlanmasın.
1. Yeşil Çay
Diyetisyenlerin tavsiye ettiği yeşil çay, siyah çaya göre daha fazla antioksidan içerdiği için daha sağlıklıdır. Kanser, yüksek tansiyon ve şeker hastalığı riskini azaltmasına ek olarak kafeinli içeriğinden dolayı enerji verir. İdrar söktürücü özelliğinden dolayı rejimlerde de sık sık kullanılan yeşil çay, sabahları ve öğleden sonra günde toplamda iki bardak içildiğinde yaşlanmayı da geciktirebiliyor.
2. Keten Tohumu
OMEGA 3 açısından çok zengin olan keten tohumu; aynı zamanda lif, demir, magnezyum, çinko, potasyum ve bakır açısından çok zengin* bir yaz bitkisidir. Tümör hücrelerinin büyümesini engelleyen, kan şekerini koruyan ve genellikle hamur işlerinde kullanılan keten tohumunu kahvaltılık gevreklere, yoğurda veya meyveli- buzlu içeceklere katabilirsiniz.
3. Yumurta
Yumurta, anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan tüm besin öğelerini bulunduran tek besindir. İnsan vücudunda sentezlenemeyen ve kesinlikle besinler yolu ile dışarıdan alınması gereken elzem amino-asitleri içeren yumurta; A, D, E ve B vitaminlerine ek olarak, kansızlığı önler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Diyetisyenler tarafından her sabah yenilmesi önerilen yumurta, aynı zamanda uzun süre tok tutmasıyla da bilinir.
4. Sarımsak
Sarımsak doğal bir antibiyotiktir. Grip, nezle, ses kısıklığı, astım rahatsızlıklarına, bademcik, romatizma ve eklem enfeksiyonları, öksürük ve bronşite iyi gelir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir ve tansiyonu düşürür. Yemek sofralarının vazgeçilmezi sarımsağı her türlü et yemeğinde, zeytinyağlılarda, mezelerde ve sos yapımında kullanabilirsiniz.
5. Yer Fıstığı
Yer fıstığı çok güçlü bir protein kaynağı olmasının yanı sıra kahvaltıda bir avuç yenildiği takdirde kan şekeri seviyesini sekiz saate kadar dengede tutar. Ayrıca kan akışını hızlandırması, kemikleri güçlendirmesi ve yaraları iyileştirmesi özellikleriyle bilinen arjinin amino-asitinin en çok bulunduğu işlenmemiş gıda kabul edilir.