Bir santim toprağın oluşmasının binlerce yıl sürdüğünü belirten Adalı, toprağın kaybetmeyi göze alınamayacak kadar kıymetli bir varlık olduğunu kaydetti. Serik'teki TEMA çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Adalı, "Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz.
TEMA'nın varoluş nedeni yaşama yani toprağa sahip çıkmak, korumaktır.
Sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere doğal varlıkların korunması için, bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü, uluslararası ve muteber bir sivil toplum kuruluşu olmaktır." dedi.
Ülke genelinde 520 bin TEMA gönüllüsünün olduğunu belirten Adalı, erozyon, toprak örtüsü ve toprağın korunması yönünde kamuoyunu bilinçlendirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.
Tarım alanlarının amaç dışı kullanımını engellemek,için çalışmalar yapmaktayız
5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu çerçevesinde tarım alanlarının amaç dışı kullanımını engellemek, mera, otlak ve çayırların korunması ve verimliliklerinin arttırılması amaçlı çalışmalar yürütmek, orman sınırlarda herhangi bir nedenle daralma olmasını engellemek ve doğal orman alanlarının korunmasına katkı vermek olduğunun altını çizen Adalı,
"Su varlığının korunması,le mücadele
"Su varlığının korunması ve tarımsal kuraklık, çoraklaşma ve çölleşmeyle mücadele etmek, deniz, göl, akarsu kıyıları ve sahil şeridinin doğal özelliklerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapmak, halkımızın tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinde, su ve enerji tasarrufunun, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılmasının teşvik edilmesinde önder rol oynamaktır."ifadesinde bulundu.