|
Anadolu Etap AgroAkademi, Çanakkale'de çiftçilere 'Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları' eğitimi verdi.
|
24.06.2015
597
|
Eğitimde, meyve yetiştiriciliği ve sürdürülebilirlik konularında dünyada kullanılan yeni yöntemler ve en son uygulamalar aktarıldı.
Anadolu Etap AgroAkademi, ‘Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları’ eğitimi 27-28 Mayıs tarihlerinde Çanakkale Çiftliği’nde gerçekleşti. Katılımcıların yoğun olarak kadınlardan oluştuğu eğitimde, sürdürülebilirlik ve meyve yetiştiriciliği konularında dünyada bahçe bitkileri alanındaki en iyi uygulamalar aktarıldı.
Kadın iş gücü destekleniyor
İki günlük eğitimi başarı ile bitiren çiftçilere sertifikaları törenle verildi. Yerel çiftçiler için özel olarak hazırlanan AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü’nde, meyve yetiştiriciliği ve sürdürülebilirlik konularında dünyada bahçe bitkileri alanındaki yeni yöntemler ve en iyi uygulamalar aktarıldı.
Eğitimin içeriği iyi ve sürdürülebilir tarım uygulamaları, damla sulama, bitki besleme, plantasyon, toprak işleme ve terbiye sistemlerinden oluştu. Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü ile ilgili şunları dile getirdi; “Türkiye’nin stratejik sektörlerinden biri haline gelen tarım sektörünün sürdürülebilirliği için yaptığımız yatırımlara, ‘Anadolu Etap AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü’ ile sosyal sorumlulukta farklı bir pencere açarak devam ediyoruz.
Kadınların gerek ekonomi gerekse de sosyal alanlarda dokunuşlarıyla gerçekleştirdikleri değişimi, mucizeyi görmenin gururuyla AgroAkademiyi, sürdürülebilirlik ağırlıklı özel bir eğitim programıyla kadınların çoğunlukta olduğu çiftçilerimizle Çanakkale’de buluşturduk. Kadınların sürdürülebilirlik eğitimleri alarak sadece tarım sektörüne değil hayata da katkılarının çok daha hızlı olacağını düşünüyoruz. 2012 yılında hayata geçirdiğimiz Anadolu Etap AgroAkademi çiftçi eğitimleri kırsal kalkınmaya, kadın işgücünün desteklenmesine, niteliğinin artırılmasına ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam edecektir.”