|
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Gülnar ilçesine bağlı Gezende ve Köseçobanlı mahallelerindeki 10 bin dekarlık alanı sulayacak projenin, bütçenin yeterli olmaması sebebiyle ilerleyen yıllarda değerlendirilmesi kararı aldı.
|
15.06.2014
389
|
Meclisin haziran ayı ikinci bileşimde, komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’ndan gelen, Gülnar ilçesinde bulunan 5 bin tonluk hava deposunda Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli incelemelerin yapılıp Gülnar Belediyesi’ne kazandırılması ve 2014 yılı elma hasat mevsiminde üreticilerin hizmetine kazandırılması için bütçenin yeterli olmaması sebebiyle reddedilerek ilerleyen tarihlerde görüşülmesine karar verildi. Öte yandan geçen ay yapılan meclis toplantısında araştırılması için komisyona havale edilen ve incelemesi tamamlanan Gezende ve Köseçobanlı mahallelerindeki 10 bin dekar alanı sulayacak olan kapalı sistem tarım sulama projesinin de bütçenin yeterli olmaması sesebiyle ilerleyen yıllarda değerlendirilmesi, oybirliğiyle kabul edildi.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, yaptığı konuşmada ilçe belediyelerde düzenlenecek olan festivallere standart destek verileceğini belirterek, “Uluslararası düzeyde düzenlenecek olan festivallere belediyemizce 75 bin, mahalli düzeyde düzenlenecek olan festivallere ise 50 bin lira nakit destek vereceğiz.” dedi. Buna göre Gülnar Belediyesi tarafından 29 Ağustos 2014 tarihinde düzenlenecek olan 2. Elma, Üzüm ve Badem Festivali için 50 bin, 23-26 Haziran arasında düzenlenecek Silifke Kültür Haftası için 75 bin lira nakit yardım yapılması oybirliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısında ayrıca Gülnar Hanay Pazarı zemin çalışmalarının yapımı için belediyeye düşen 45 bin 160 liranın, Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanarak Çukurova Kalkınma Ajansı’nın proje kapsamında açacağı hesaba aktarılmasıyla ilgili teklif, idaresinden geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.
'SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ZAMANINDA YAPILMALIYDI'
Başkan Vekili Tufan ayrıca şu anda şehrin bazı bölgelerindeki sinek problemiyle ilgili bir açıklama yaptı: "Sivrisineklerle asıl mücadele yumurtlama, üreme ve larva dönemi olan aralık ile mart ayları arasında yapılmalıydı. Bu dönemde gerekli müdahalenin ve ilaçlamanın tam anlamıyla yapılmaması nedeniyle bugün bazı semtlerde sivrisinek sorunu maalesef yaşanmakta. Bu sıkıntının ortadan kalkması için çalışmalarımız devam ediyor ve inşallah 20 gün içinde netice almayı planlıyoruz."