|
Tarım kenti Şanlıurfa'da çiftçilerin daha bilinçli üretim yapabilmesi için çiftçilere özellikle sulama ağırlıklı çeşitli eğitimler verilecek.
|
14.07.2014
490
|
Protokol 'GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAPTEYAP) Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Uygulama Planı' adıyla bir iş birliği projesi olduğu açıklandı. İki yıl geçerli olacak protokol kapsamında verilecek eğitimlerin finansmanı GAP BKİ tarafından yapılacak.
Şanlıurfa'daki çiftçi kuruluşlarının üyelerine eğitim verilmesi amacıyla GAP BKİ ve Şanlıurfa Ziraat Odası ile iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile GAP, çiftçi kuruluşlarının eğitim faaliyetlerinde bulunabilmesi için gerekli alt yapının oluşturulmasına yardımcı olacak.
ÜÇ ÖNEMLİ AMAÇ
Protokolün amacı ve kapsamına ilişkin açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, protokol ile çiftçimize önemli eğitimler ve hizmetler sunulacağı inancında olduğunu söyledi.
Protokolün amacı ise şu şekilde sıralanıyor.;
Protokolün başta sulamaya açılmış ve açılacak alanlar olmak üzere, çiftçilerin ihtiyaç duydukları eğitimin yayım hizmetlerinin çiftçi örgütleri eli ile verilemesi.
Ziraat Odası'nın idari, mali ve teknik açıdan güçlendirilerek; sürdürülebilir, etkin bir yayım ve danışmanlık hizmeti vermesi için gerekli araştırmaların yapılması.
Kaynakların verimli ve etkin kullanılmasına katkı sağlanması olduğu belirtildi.
GAP BKİ'ye bağlı GAP TEYAP yoluyla işleyecek 'Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Uygulama Planı' olarak adlandırılan işbirliği protokolü kapsamında Ziraat Odalar ziraat mühendisi ve danışman istihdam edecek. Bu yolla da çiftçi kuruluşlarına GAP, kuruluşların üyelerine eğitim verebilmesi için finansal destek sağlayacak.
EYYÜPOĞLU: HERŞEY DAHA BİLGİLİ ÇİTFÇİ İÇİN
Tarımsal faaliyetlerin yanında çiftçi eğitiminin önemli olduğunu ve imzalanan protokol ile daha bilinçli çiftçilerin hedeflendiğini belirten Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, 'ziraat odası olarak GAP-TEYAP kapsamında geliştirilen 'çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli' uygulama planında öngörülen eğitimlerin verilmesi ve uygulanması anlamında destek vereceğiz. Böylelikle daha fazla ürün almak için yapılan faaliyetler, doğa dengesi de hesaba katılarak yapılacaktır. Özellikle sulamada karşılaşılan sorunların önemli ölçüde çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Protokolün uygulanmaya başlaması ile birlikte tüm çiftçilerimizin bu eğitimlerden faydalana bilmesi için bizler oda olarak tüm gücümüzle hazırız' dedi.