Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün Koordinasyonunda, Çanakkale İl Müdürlüğü organizasyonunda İzmir, Aydın, Denizli, Balıkesir, Muğla, Manisa ve Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya, Çanakkale Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, İl Müdürü Mustafa Akkuş, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım, ETAE Yönetim Hizmetleri Koordinatörü Dr. Ali Peksüslü, 7 ilin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri İl ve İlçe Müdürlükleri bünyesinde görev yapan teknik personel katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Mustafa Akkuş; "Ülkemizde Kırsal alanda yaşayan insanlarımızın temel geçim kaynağı olan tarımsal faaliyetlerle ilgili düzenleyici, destekleyici, örgütleyici ve eğitici fonksiyonlardan sorumlu olan Bakanlığımızın, en önemli ve o derecede de zor işlerinden birisi de çiftçimize yönelik eğitim çalışmalarıdır. Bu eğitim çalışmaları kendine özgü prensiplere sahip olup, yayım çalışmaları olarak adlandırılmıştır. Bu çalışmalarla, faydalı bilgiler çiftçilere kesintisiz olarak aktarılmakta ve gerekli bilgi, beceri ve davranış değişikliği kazanmalarına yardım edilmektedir. Tarımsal üretimin gerçekleştirilmesinde yayım çalışmaları bir amaç değil sadece bir araçtır ve bu araç kırsal kalkınmada rol oynayan önemli bir araçtır. Bundan dolayı tarımsal yayım hizmetini yürütenler yerel, ulusal ve uluslararası bilgi kaynakları ile sağlıklı iletişim kurmak zorundadır. Bu nedenle yayımın araştırma ile olan bağının güçlendirilmesi ve sistematize edilmesi büyük önem arz etmektedir. Araştırmacı, yayımcı ve çiftçi arasındaki bağın güçlendirilmesine Bakanlığımız hep önem vermiş, TYUAP (Tarımsal Yayım ve Uygulamalı Araştırma Projesi) gibi yayım ile ilgili büyük yatırım projelerini uygulamaya koymuş ve bu projeye büyük kaynaklar aktarmıştır" dedi.
Toplantıda, Süt Sığırı Beslemede Yeni Yaklaşımlar, Küçükbaş Yetiştiriciliğinde Barınak Tipi ve Yerinin Seçimi, Organik Hayvancılığın Mevcut Durumu ve Geleceği, Batı Ege Arısı Islah Çalışmaları, Arı Hastalık ve Zararlılarına Karşı Kullanılabilecek Organik İlaçlar ve Tedavi Yolları, Çift Kabukluların Yetiştiriciliği Sorunları ve Çözüm Yolları, Broiler Yetiştiriciliğinde Son Gelişmeler, Tavuk Irklarında Yerli Gen Kaynaklarının Kullanımı ve Yeni Geliştirilen Irklar, Hayvan Hareketleri Hastalık ve Zararlılar, Süt Sağım Tekniğinde Gelişmeler, Ekolojik Sistemde Keçinin Yeri, Kuzu ve Oğlaklarda Yapay Büyütme Yönteminin Uygulanması konuları görüşüldü. Yapılan toplantılardan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan Sarıcaeli köyündeki Keçi Yetiştiriciliği İşletmesinde teknik incelemelerde bulunuldu.