|
Balıkesir, Bayburt, Giresun, Muğla, Osmaniye, Sinop, Tekirdağ ve Trabzon da Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) Programına dahil edildi.
|
24.04.2015
441
|
Böylece program kapsamındaki il sayısı 51'e yükseldi.
"Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması Programını Tercih Eden Üreticilerin Desteklenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlar Kurulu Kararı" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, ÇATAK Programı ile tarımsal arazilerde toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynakların sürdürülebilirliği ve yoğun tarımsal faaliyetlerin olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik gerekli kültürel tedbirlerin alınması amacıyla, belirlenen illerde programa katılan ve hibe sözleşmesi imzalayan üreticilere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarımsal destekleme ödemesi yapılacak.
Söz konusu programa Balıkesir, Bayburt, Giresun, Muğla, Osmaniye, Sinop, Tekirdağ ve Trabzon da dahil edildi. Böylece program kapsamındaki illerin sayısı 51'e yükseldi.
Çay bahçelerine ruhsatname verilmesi
"Çay Tarım Alanlarının Belirlenmesi ve Bu Alanlarda Çay Tarımı Yapan Üreticilere Ruhsatname Verilmesine Dair Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karara" göre de mevcut ruhsatnamelerin yenilenmesinde müracaat süresi 3 yıldan 6 yıla çıkarıldı.
Buna göre, mevcut çay bahçeleri için önceden ruhsatname verilen üreticiler, ruhsatnamelerinin yenilenmesi için, kararın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç 6 yıl içinde ÇAY-KUR'a müracaat edecek.
Öte yandan tapusuz arazilerde ruhsatname alınmaksızın tesis edilmiş çay bahçeleri, bir defaya mahsus olmak üzere, en geç 6 yıl içinde ölçülmek suretiyle ruhsatlandırılacak ve müracaat sahibi, çay bahçesi sahipleri veya işleticileri adına ruhsatname düzenlenecek.
Söz konusu kararlar bugünden itibaren yürürlüğe girdi.